Treceți la conținutul principal

Pledez...vinovata



      Ta na na na....zdrang....ta na na....bip bip....
   Cu ochii inchisi, intind lenesa o mana, bajbai, iau telefonul si...inchid alarma desteptatorului....o noua zi...
   "Mai stau 5minute", imi zic -5 minute se facura 10...10 se facura 15..."Hai, sus!", incerc sa ma imbarbatez...ca, daca nu eu, cine sa faca o cafea buuunaaa buna!
   Tarai picioarele obosite de somn spre bucatarie; trecand prin camera de zi fac: pac pe butonul pc-ului (numai bine, pana termin cafeaua de facut, se deschide calculatorul). Prepar licoarea energizanta (tot nu sunt dumerita-cafeaua are sau nu efectul pe care-l credem noi? sau e doar o chestie psihologica? in fine...de m-am obisnuit cu ea, o beau:))).
    Imi iau ceasca de cafea, ce ma trezeste instant cu mirosul si ma opresc la pc, sa o savurez, butonand putin, nu inainte de a striga la baieti: "neaaaataaa! trezirea! e zi afara!"

"Buna, cum te numesti si de ce ai venit in grup?"
"Salut! Sunt Vio si sunt dependenta de...competitii"

   Nu misca aproape nimic in lumea virtuala a concursurilor, competitiilor, aplicatiilor fara sa aflu eu; daca am fost mereu asa? A, nu...Totul a inceput acum...sa fie cred vreo 7ani, cand, am fost "binecuvantata" cu un job plictisitor...si, ca sa treaca timpul, am inceput sa navighez pe net...navigand zilnic, am observat ca pot avea beneficii si incet incet, am inceput sa particip la tot felul de concursuri...hm, din pacate ajunsesem sa traiesc pentru si cu ele, non-stop eram in fata calculatorului-dimineata la trezire deschideam pc-ul, in timpul zilei pc, cand veneam de la serviciu, ma opream tot la pc, in loc sa petrec timpul cu familia...norocul meu a fost ca o persoana draga mie, mult prea draga :)), mi-a deschis ochii si m-a sfatuit sa mai renunt, pe cat posibil la internet, in favoarea celor de langa mine. Nu m-am suparat o secunda pe "trasul de maneca", constientizand imediat care imi sunt prioritatile, astfel ca, am renuntat destul de usor la obiceiul pc, pc, pc 24 din 24(ei, exagerez, noaptea mai si dormeam).
   Sunt dependenta de ele, dar e o dependenta cu parti bune, ba chiar mai mult, o alint, spunand ca e "al doilea meu job", deoarece pe cat e de costisitoare(in ceea ce priveste timpul alocat), pe atat de productiva(cei ca mine inteleg ce spun); ador venitul curierilor incarcati de pachete, imi place cand intru in posesia avizelor postale si mai ales cand intru in posesia coletelelor, iubesc voucherele primite pe mail...
   Inainte de a ma "indragosti" de asta, asociam dependenta cu ceva inimaginabil de rau, de greu de dus, o povara de care nu poti scapa...Acum na...e placut ce traiesc:)) In concluzie, depinde de ce esti dependent, nu?
   Ha ha ha si tot vorbind de asta, mi-am amintit de un film...o comedie( comediile sunt singurele filme preferate; cand am timp liber, o comedie savurez cu mare placere)...“Tentatii (i)rezistibile”...cred ca va fi pe placul meu, abia astept sa-l vad si sa rad de ...dependenta de sex, caci, vazand trailerul si citind prezentarea, am inteles ca este vorba despre...tentatii, despre 3 dependenti de sex. Sunt curioasa care e scuza lor :))
Oups! m-am trezit enervandu-ma din senin pe copil...am inteles! E timpul sa inchei caci...e parte din dependenta...Prioritate: familia.

Sper sa-mi intelegi motivul pentru care ma retrag acum, in mijlocul discutiei, draga SuperBlog 2013, caci, pentru tine scriu!

  
   

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Coltul de respiro

     Daca ar fi sa fac un clasament al etapelor vietii, ar fi simplu: pe primul loc s-ar situa perioada in care suntem toti 4 acasa ( plus catelusul, care, iata, a "crescut" si "educat" 2 copii in aceasta familie vesela, avand grija sa ne atentioneze cand ceva nu era in ordine si sa suporte, cu rabdare infinita, chinurile...pardon, joaca celor mici - ehe, cate clamite a avut agatate in par, cate hainute a trebuit sa suporte pe ea si cate plusuri a trebuit sa care prin casa, prinse de ham; desigur, alte momente delicioase ar fi acelea in care copiii impart mancarea, frateste, cu catelusul) - perioada pe care inca o traim cu mare bucurie si recunostinta...    Am meditat mult, de un an incoace...ador serile in familie , cand ne adunam in jurul mesei, la cina, si povestim ce am facut, fiecare, peste zi sau cand organizam cinema acasa cu toate "ingredientele" necesare ( bilete, popcorn, nachos, sosuri, sucuri/ apa, sasait in sala) ori zilele lungi cand luam joc

Rasfatul tenului meu

   Buna dimineata, viata! Buna dimineata, soare! Buna dimineata, ten fericit!    Pana de curand, ma luptam cu urmatoarea situatie, incercand sa gasesc o solutie multumitoare: tenul meu, in perioada rece si in momentele de trecere brusca de la o temperatura la alta, suferea (si acum sufera, dar detaliez imediat ce am descoperit) foarte mult (vizibil si ingrijorator, atat pentru mine, cat si pentru cei din jur - prietenii imi stiau problema, insa ceilalti imi atrageau atentia ca e necesar sa o rezolv, nestiind ca lupta mea e zilnica), prezentand zone uscate (cruste, de cele mai multe ori) si roseata.     Ani intregi am incercat foarte multe creme, dintre cele mai renumite si mai scumpe, crezand ca sunt si bune; la recomandarea unui medic dermatolog, m-am oprit la una singura: Ivatherm pentru ten sensibil, uscat; ce pot spune este ca o foloseam de doua, trei ori pe zi, iar rezultatul era multumitor (peste noapte, insa, tenul se deshidrata si dimineata o incepeam trista, insistand, c

Barba-pilon al vietii

  "Barba, barbarie,    Gura, gurarie,    Nas contrabas,    Ochi bazaochi,    Sprancene cotofene,    Frunte tavaluc,    Hat de ciufuluc"...imi amintesc, cu mare drag, de copilarie...de jocul stangaci al bunicului, ce starnea veselie printre nepoti...Ne lua pe cate unul, si, cu degetul aratator, pornea de la barbie, urcand usor spre par, rostind cuvintele magice, uneori acompaniate de o melodie zglobie, pana...hop, ne trezeam trasi de mot, din dragoste, desigur...o, mare bucurie era pe noi si rasete prelungi rasunau in miez de noapte...    Barba a fost, este si va fi mereu piesa de rezistenta a fiintei umane...metafora "fizica" a ratiunii sau...a inconstientei...Crescand, am inceput sa aud si sa simt pe propria piele: "o iei in barba", "razi in barba", "vorbesti in barba", "esti #pebarbata /sunt pe barba mea", "tragi barbi" etc.    Barbia, cu sau fara par, de dama cocheta ori de barbat macho, a fos