Treceți la conținutul principal

Pot zambi calcand cu Philips PerfectCare Viva


   Povesteam acum ceva timp despre placuta experienta traita la evenimentul Invitaţie la ceai cu Olivia Steer şi Philips, Iasi...am pasit timid, nestiind cum va decurge o astfel de intalnire (fiind pentru prima data invitata la un astfel de eveniment), am socializat, traind momente frumoase, am ascultat vorbele duioase ale Oliviei, sorbind fiecare cuvant in parte, am urmarit constiincioasa prezentarea noilor statii de calcat Philips si am fost pusa, apoi, la treaba :). M-a impresionat puterea acestui obiect, caci...punand mana pe el, s-a intamplat un miracol: din persoana stangace (caci, cu mana pe inima, recunosc: uram calcatul si preferam sa calc dimineata, pe fuga, hainutele necesare familiei pentru ziua in curs, pentru a evita sesiunile extrem de lungi de calcat si nervii...caci mereu ramaneau cute ori se pata bluza/fusta preferata) m-am transformat intr-o maiestra a calcatului, caci, de la prima atingere a talpii (fierului) de material, am simtit ca aluneca usor, netezind panza frumos. Prin urmare, inevitabilul s-a produs: m-am indragostit iremediabil de minunatia aceasta si, ajunsa acasa, i-am spus sotului: "stiu ce vreau sa-mi aduca Mos Craciun, stiu!".
   Pe data de 11 noiembrie, am primit un colet pretios:



   De unde? Simplu: fiind deja inregistrata in baza de date BuzzStore, am completat chestionarul Philips, in vederea inscrierii la campania de testare si...m-am regasit pe lista celor 100 de norocosi :). Hip hip uraaa! Deci, Mos Craciun exista, clar!
   Sa revin la pachet...am descoperit modelul Philips PerfectCare Viva GC7035/20, alaturi de tavita pentru detartrare, innstructiunile de folosire (desigur), brosuri pentru prieteni si o jucarie tare simpatica de plus, de care s-a atasat imediat mezina familiei...domnul Ugly Jean.
   Am citit cu mare atentie pasii ce trebuie urmati pentru buna functionare a noii "jucarii", am zambit si am purces la treaba:
- am pus statia de calcat pe blat (masa de calcat)
- am umplut generosul rezervor cu apa
- am facut cunostinta stecherului cu cea mai apropiata priza (norocoasa :))
- am apasat butonul (o lumina interminenta s-a ivit pe partea superioara) si am asteptat
- dupa 2 minute lumina era continua si un semnal sonor ma anunta ca e totul pregatit
- esarfa primita in dar la eveniment a avut onoarea de a sparge gheata, dintre toate piesele vestimentare ce geameau in dulap, sifonate
- actionand butonul pentru abur, "jucaria" a pornit lin, torcand usor, niveland frumos materialul:

- devenind vedeta grozavia, iata ce a urmat:


-----> si-a aratat coltii un fioros monstru, insa l-am invins de doua ori mai repede cu noua statie de calcat, fata de cazul in care as fi folosit fierul de calcat clasic (asta in caz ca m-as fi incumetat la o asemenea lupta). 

  Curioasa fiind din fire, m-am cronometrat calcand si asezand 10 tricouri (de adulti); rezultatul a fost uimitor: 19minute! Si, desigur, am rams tot cu zambetul pe buze la finalul activitatii...punctez acest aspect deoarece, in trecut, blestemam de zeci de ori pana reuseam sa calc bine un articol vestimentar. Acum e doar...distractiv :).
   "Jucaria" a trecut cu brio si testul pe verticala, deci de acum adio draperii sifonate; in plus, pot retusa rapid cutele hainutelor de pe umerase.

   Philips PerfectCare Viva are o capacitate a rezervorului de 1,7l, ce imi asigura 2-3 ore de calcat fara intrerupere si, ceea ce imi place si mai mult e faptul ca pot utiliza apa de la chiuveta si "gura" de alimentare e larga. Talpa SteamGlide Plus aluneca usor pe orice tip de material, niveland cu stil; in momentele de pauza, pot lasa talpa fierului direct pe blat (orizontal), fara nici o problema (nu arde..hihi, eu sunt patita...in copilarie am ars covorul, uitand fierul in priza). Philips s-a gandit si la acest aspect, asa ca, "jucaria" are setat un timp de asteptare de 5minute...dupa 5 minute se inchide automat, deci, daca pleci repede de acasa, nu trebuie sa iti faci grija daca ai uitat fierul in priza :)...
    OptimalTEMP este raspunsul intrebarii: "la ce temperatura setez?", caci OptimalTEMP este combinatia perfecta intre temperatura si abur; de acum, nu mai decizi tu, ci ea, "jucaria"; istet lucru, nu? Pe scurt, poti calca linistit ceva de bumbac, de exemplu, urmat de ceva din matase fina, fara a exista riscul de distrugere/ardere.
   Are sistem de detartrare cu memento pentru detartrare cu LED si avertizare sonora-in momentul in care este necesara detartrarea, esti anunta; daca intr-o ora nu ai facut detartrarea, functia de abur se opreste automat, reactivandu-se apoi, dupa efectuarea curatarii.
   Dupa o sesiune de calcat, depozitez statia intr-un spatiu amenajat (special pentru mica vedeta); pentru siguranta, actionez butonul de fixare.

   Sunt dispusa sa testez pentru voi...aveti vreo provocare? Sau, poate, ceva nelamuriri...intrebari referitoare la "jucarie"? 
   Daca ai testat si tu statia de calcat, astept impresii; daca nu ai avut inca ocazia, iti stau la dispozitie cu eventuale raspunsuri :)

Comentarii

  1. Si eu am testat statia de calcat si sunt foarte multumita de cum calca hainele, de faptul ca nu e nevoie sa setez temperatura. Imi place extrem de mult cum arata si o recomand si eu tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  2. F impresionata ca are detartrare! Bv! Bafta la calcat in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, acum a devenit o placere sa calc si da, e super ca se face atat de usor detartrarea

      Ștergere
  3. Da, mi-as dori si eu o astfel de statie, as economisi timp, nervi... (oricat as incerca, nu pot scoate toate cutele cu fierul meu de calcat)...sper intr-o minune sa o gasesc la reducere, altfel..e cam greu..
    Spor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut ceva oferte zilele acestea, pe diferite site-uri, deci trebuie urmarit :). E de real ajutor.

      Ștergere
  4. Super, rezolva problemele unui fier de calcat obisnuit... mi-ar placea sa o testez si eu... pe termen lung ;) :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e, scapi de stresul utilizarii unui fier de calcat clasic (rezervor mic, picaturi de apa, reglarea temperaturii, detartrarea anevoioasa)

      Ștergere
  5. e super fain l-am testat si eu sper sa-mi aduca si mie mosul una

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca ai avut ocazia de a testa; ce ti-a placut cel mai mult la ea? Eu ador functia OptimalTemp, caci nu mai pot strica/ardere hainutele nici daca as intentiona acest lucru :))

      Ștergere
  6. Cred ca o astfel de statie usureaza mult munca si face ca totul sa fie o placere

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca o astfel de statie de calcat usureaza mult munca si face o placere din a calca rufele

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa este, este de real ajutor in gospodarie; injumatateste timpul alocat calcatului; in plus, adio nervi, reumplere deasa a rezervorului, detartrare anevoioasa...

      Ștergere
  8. i-am scris mosului sa imi aduca si mie una la fel :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Super! Sper sa-ti indeplineasca dorinta, caci ai fost cuminte tot anul :)

      Ștergere
    2. eee multumesc atunci, poate insisti si tu ca martor sa imi aduca si mie statie de calcat :D

      Ștergere
  9. Ce ajutor ai...si nu ma refer la cea mica ;)

    OptimalTemp este cea mai buna inventie - sa poti calca tot tipul de tesaturi fara griji....asa, sa tot calci!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da :)), cea mica se agata de mine cand calc; acum bine ca pot sta linistita in ceea ce priveste lasarea rapida a fierului pe blat (nu mai e necesar sa il pun vertical si eventual sa cada)...sau pot face o pauza, lasand talpa fierului direct pe material :)

      Ștergere
  10. Imi doresc si eu ca Mosul sa fie darnic cu mine, mi-as dori tare mult sa am si eu o asemenea minunatie!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. O statie de calcat performanta care nu ar trebui sa lipseasca din casele noastre!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este...nu-mi imaginam ca voi ajunge vreodata sa...nu ma plang de faptul ca trebuie sa calc :)

      Ștergere
  12. Ciubotariu Cristina Diana6 decembrie 2014 la 08:45

    foarte interesant

    RăspundețiȘtergere
  13. Din fericire, la noi calca sotul meu... insa se plange mereu de dureri de spate... pacat ca aceasta minune nu vine la pachet si cu o masa rezistenta de calcat (eu nu am gasit nici una care sa ma multumeasca). Din cate am citit, poti calca si pe umeras, insa nu-mi pot imagina inca acest lucru... Totusi, ma tenteaza sa il inlocuiesc pe sotul meu, macar pentru testarea acestei masinarii. Spor la treaba!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O familie norocoasa :); si eu am dureri de spate, de la calcat; partea buna este ca folosind statia, injumatatesc, clar, timpul alocat activitatii, deci durere mai putina; am facut un filmulet cu calcatul pe verticala, utilizand o esarfa https://www.youtube.com/watch?v=fji3-yu1Orw&feature=youtu.be

      Ștergere
  14. Interesanta "jucarie"...de spui ca injumatateste timpul...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Multumesc

Postări populare de pe acest blog

Coltul de respiro

     Daca ar fi sa fac un clasament al etapelor vietii, ar fi simplu: pe primul loc s-ar situa perioada in care suntem toti 4 acasa ( plus catelusul, care, iata, a "crescut" si "educat" 2 copii in aceasta familie vesela, avand grija sa ne atentioneze cand ceva nu era in ordine si sa suporte, cu rabdare infinita, chinurile...pardon, joaca celor mici - ehe, cate clamite a avut agatate in par, cate hainute a trebuit sa suporte pe ea si cate plusuri a trebuit sa care prin casa, prinse de ham; desigur, alte momente delicioase ar fi acelea in care copiii impart mancarea, frateste, cu catelusul) - perioada pe care inca o traim cu mare bucurie si recunostinta...    Am meditat mult, de un an incoace...ador serile in familie , cand ne adunam in jurul mesei, la cina, si povestim ce am facut, fiecare, peste zi sau cand organizam cinema acasa cu toate "ingredientele" necesare ( bilete, popcorn, nachos, sosuri, sucuri/ apa, sasait in sala) ori zilele lungi cand luam joc

Rasfatul tenului meu

   Buna dimineata, viata! Buna dimineata, soare! Buna dimineata, ten fericit!    Pana de curand, ma luptam cu urmatoarea situatie, incercand sa gasesc o solutie multumitoare: tenul meu, in perioada rece si in momentele de trecere brusca de la o temperatura la alta, suferea (si acum sufera, dar detaliez imediat ce am descoperit) foarte mult (vizibil si ingrijorator, atat pentru mine, cat si pentru cei din jur - prietenii imi stiau problema, insa ceilalti imi atrageau atentia ca e necesar sa o rezolv, nestiind ca lupta mea e zilnica), prezentand zone uscate (cruste, de cele mai multe ori) si roseata.     Ani intregi am incercat foarte multe creme, dintre cele mai renumite si mai scumpe, crezand ca sunt si bune; la recomandarea unui medic dermatolog, m-am oprit la una singura: Ivatherm pentru ten sensibil, uscat; ce pot spune este ca o foloseam de doua, trei ori pe zi, iar rezultatul era multumitor (peste noapte, insa, tenul se deshidrata si dimineata o incepeam trista, insistand, c

Joaca de-a decoratul

      Casuta inca nu e gata, e departe de a fi, dar caldura ei si optimismul nostru cantaresc greu si ne dau putere pentru a face pas cu pas catre indeplinirea fiecarei dorinte. Adunam idei, visuri, feedback de la prieteni, proiecte aplicabile, in agenda noastra prafuita ( renumita agenda, deschisa acum un an si jumatate, in plina pandemie, cand am inceput munca in curte, apoi casa...agenda in care sunt notate fel si fel de liste de materiale de constructii, articole de gradina, sute de calcule si recalculari - in functie de fluctuatia preturilor).     In momentul in care pasim spre infaptuirea unei noi etape, rasfoim, cu rabdare, agenda pentru a vedea notitele si pentru a le completa si cantari - a stabili gradul de aplicabilitate. De curand, am avut placerea de a afla si testa o chestie super draguta si utila: amenajarea, online, a unei incaperi. Cei care ma citesc, constant, stiu ca sunt fascinata de tot ce inseamna online, ca ador programelele ce-ti pot citi si indeplini gandurile