luni, 27 martie 2017

Primesti o notificare?


   Notificari...notificari...notificari...zi si noapte primim notificari...suntem dependenti de notificari (online ori scrise pe hartie)...
   Acasa...clinc! Oups, o notificare, trebuie sa vad repede ce este!
   Beau cafeaua...clinc! Ce o fi, oare?
   Merg pe strada...clinc! A, nu este al meu! Trece pe langa mine, grabita, dar cu ochii in micutul telefon, o domnisoara...
   In autobuz e aglomerat, ca de obicei...clinc! Un tanar isi dezlipeste repede mana de bara de sus si cu greu reuseste sa scoata telefonul din buzunar, pentru a vedea care este urgenta...
   La cinema, in timpul filmului preferat...clinc! Hai, serios, nici aici nu scap? (si nu, nu e notificarea mea)
   In timpul sedintei...clinc! Clinc! Ei bine, asta-i prea de tot!
   Serios acum, suntem dependenti de notificari! Toti! Si nu ne displace acest lucru...zau ca nu! 
   Acum cateva zile am aflat ca exista si #mâncarecunotificare. Ei, bine, adica cum? (am gandit eu repede, curioasa fiind din fire) Se pare ca Caroli...da, acel Caroli...servetelul acela simpatic...a inventat (impreuna cu alte minti luminate, vizitate, pesemne, de aceeasi muza inspirationala si pusa pe sotii) o chestie tare interesanta: o eticheta care atentioneaza pofticiosul daca si cand e timpul sa puna la rece mancarea preferata, pentru a-i pastra calitatile, desigur. Fiind eu nascuta intr-o zodie dublata, cu atat curiozitatea s-a marit, cat sa explodeze, asa ca am purces catre magazin, am luat un salam care-mi facea cu ochiul din galantar si l-am supus testarii, caci deh, curiozitatea trebuie musai hranita, nu? Ei bine, am facut poza initiala:

...Apoi, l-am lasat...uitat...pe masa...Dupa 10 minute, cand sa cercetez salamul, ia-l de unde nu-i. Cineva (acel cineva drag mie) a vrut sa faca un bine si l-a pus in frigider. Ok, hai sa mai incercam o data, imi zic. Il scot, il pun iar pe masa. Tic-tac...tic-tac...mai trec minute bune...cand merg sa il verific...constat ca cineva (cred ca tot acel cineva drag mie) s-a infruptat din el. Nu-i bai, nu? Merge facuta poza si asa, important e sa vad si sa va arat daca eticheta minune functioneaza ori ba. Iata rezultatul:

 Ei bine, se pare ca merge si eu nu pot fi decat super fericita, deoarece nu mai exista riscul de a cumpara produse "calde", acum stiind sa primesc o notificare de la mancare. Sa va explic:
- de e verde cadranul termosensibil (arata ca in prima poza), produsul este depozitat in conditii optime, intre 2-8 grade, deci este in siguranta;
- de este galben, ei bine...atunci e o problema...inseamna ca temperatura depaseste 8 grade, fapt ce dauneaza produsului.
   Desteapta inventie! Istet acest Carolimetru Termic!
   Sa avem cu totii pofta, zic! Acum mancarea ne trimite notificari! 
   Ai retinut ideea? Invata sa "citesti" eticheta!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc